top of page

WaArom CST

​​​LUISTEREN NAAR JE LICHAAM

Elke dag opnieuw vertelt je lichaam je wat goed voor je is. Wat je nodig hebt om voluit te kunnen leven. Om in harmonie je eigen potentieel maximaal te ontplooien. Maar de maatschappij vraagt veel en steeds meer van ons. De verwachtingen en het tempo liggen hoog, onze eigen lat soms nog hoger. We volgen ons hoofd en lopen daarbij ons lichaam en onszelf vaak voorbij. Op een gegeven moment protesteert het lichaam: vermoeidheid, hoofdpijn, burn-out, slecht slapen, chronische rugklachten, moeilijke spijsvertering, .... Het waarom van die klachten is niet altijd helder. En het is zoeken wat ons lichaam nodig heeft om weer in balans te komen.

Via cranio-sacraaltherapie (CST) help ik je weer echt te luisteren naar de taal van je lichaam. Het lijf bevat immers een schat aan informatie die we niet met ons denken maar wel met ons voelen kunnen bereiken. Informatie die vaak essentieel is om je eigen functioneren en de weerstanden van je lichaam beter te begrijpen.

Curatief én preventief

En je hoeft niet te wachten tot het lichaam tegenwerkt: CST werkt ook heel goed preventief. Hoe meer lichaamsbewustzijn, hoe meer contact met je lichaam, hoe sneller je kan inspelen op de signalen die het geeft. Zo kan je werken aan restricties in het lichaam vooraleer ze uitgroeien tot klachten of symptomen. Een regelmatig 'onderhoud' van je zenuwstelsel komt je mentaal en fysiek welbevinden alleen maar ten goede.

 

Indicaties

Cranio-sacraaltherapie stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam en brengt het zenuwstelsel tot rust. Het brengt je ook meer lichaamsbewustzijn bij. Ze is dan ook aangewezen bij een veelheid aan klachten. Zelfs zonder klachten kan een behandeling verrijkend werken.

Een lijst met alle mogelijke indicaties is daarom onmogelijk. Neem gerust contact op als je twijfelt of cranio-sacraaltherapie iets voor jou kan betekenen.

Enkele mogelijke indicaties:

- bij mensen die last hebben van hooggevoeligheid, overprikkeling, stressgevoeligheid, slaapproblemen, burn-out, ...

- bij chronische klachten (cvs, fibromyalgie, sinusitis, repetitieve rugklachten, stress- en slaapproblemen, spijsverteringsklachten, ademhalingsproblemen,  ...) heeft cranio-sacraaltherapie zijn meerwaarde bewezen.

Deze niet-invasieve behandelmethode werkt bijzonder ondersteunend en  herstelbevorderend, eventueel in combinatie met andere behandelwijzen.

 

Ook een onderhoudsbehandeling is zeker zinvol!

uniek

Ieder persoon, elk lichaam, elk moment is uniek. Een sessie cranio-sacraaltherapie is dat ook. Vaak ervaren mensen een diepe ontspanning en voelen ze hun lichaam veel bewuster. Maar het verloop van een behandeling en jouw reactie erop is niet te voorspellen. Een behandeling faciliteert: ze creëert optimale omstandigheden voor het lichaam zodat het zichzelf kan helen. Maar het is jouw lichaam dat de regie in handen heeft.

Best kom je zonder verwachtingen en met een openheid voor wat zich toont, tijdens de behandeling en in de tijd nadien. Want een sessie werkt vaak nog een tijdje door.

bottom of page