top of page
Wat is TRE®?

Stress en spanning horen bij het leven. Als mens zijn we dan ook zo gemaakt dat we spanning kunnen reguleren: na een stressvolle gebeurtenis laat het lichaam vanzelf overtollige spanning weer los. Loslaten kan op 1001 manieren en is bij iedereen en op elk moment anders: zuchten, geeuwen, trillen, tranen, bewegen, stilte, …. Onder invloed van maatschappelijke en culturele normen vervreemden we evenwel vaak van ons natuurlijk vermogen om spanning los te laten. Spanning vindt dan geen uitweg, stapelt zich in het lichaam op en geeft klachten en verminderde veerkracht.

TRE® leert je natuurlijk ontladingsmechanisme terug ontdekken en besturen. De methodiek bestaat uit een reeks eenvoudige spieroefeningen die je dichter bij je eigen lichaam brengen en het natuurlijk releasemechanisme stimuleren. TRE® werkt ontspannend op het diep musculaire niveau en dat kalmeert het zenuwstelsel. Op langere termijn kan TRE® helpen om een betere balans in het lichaam te vinden: meer rust, minder stresshormonen, minder spierspanning, meer mentaal en emotioneel evenwich.

 

TRE®  is een krachtige tool en daarom is het belangrijk om dit bij een erkende TRE®-provider aan te leren. Na verloop van tijd kan je zelf thuis aan de slag zodat je de tool in je dagelijks leven kan integreren.

Verloop van de begeleiding

Wil je starten met TRE®, dan plannen we minimum 5 afspraken in. 3 sessies kort na elkaar en 2 opvolgsessies. Zo voorzie ik de nodige ruimte voor jou om vlot op te starten.  Je kan het traject uiteraard op elk moment stopzetten als je onderweg merkt dat het je niet ligt.

Voor wie is TRE®?

Voor iedereen die wil investeren in zijn fysieke en mentale gezondheid en meer veerkracht wil ervaren.

Lenigheid of kracht is niet nodig. Alles gebeurt op maat van jouw lichaam.  Je moet wel in staat zijn lichte fysieke oefeningen te doen.

Ben je zwanger, dan stel je TRE® best nog even uit.

Meer lezen?

https://tre-belgium.com/nl/

https://traumaprevention.com/

bottom of page